Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Στο πλευρό των αδύναμων.

Της τελευταίες εβδομάδες βιώνει όλος ο κόσμος ένα πρωτοφανές φαινόμενο κατερεύσεις τις παγκόσμιας οικονομίας μέσω τραπεζών και χρηματαγορών που θυμίζει τo Κραχ του 1930 που έφερε και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που ευτυχώς τέτοιο κίνδυνο δεν έχουμε.
Η κρίση είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό με το ανεβοκατέβασμα των αγορών, με τον υπερβολικό δανεισμό των τραπεζών σε ανασφαλή προϊόντα που είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική φούσκα οι οποία έσκασε στα χέρια των ειδικών manager των μεγάλων τραπεζών στην ΗΠΑ, Γερμάνια, Αγγλία, Ιαπωνία κλπ
Τώρα κατόπιν εορτής που λέει και ο λαός, οι κυβερνήσεις τρέχουν να σώσουν την κατάσταση, ρίχνοντας χρήματα. Οι τελευταίες αποφάσεις των 15 της Ευρωζώνης είναι στην σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται και άλλες κινήσεις όπως η μείωση των επιτοκίων για να κινηθεί το χρήμα πιο εύκολα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.
Εδώ θέλω να επισημάνω την δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι το κόστος της κρίσης δεν πρέπει να το πληρώσουν οι λαοί των κρατών αλλά αυτοί που την δημιούργησαν.
Η Ελλάδα που ενδιαφέρει τους Έλληνες θα πρέπει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την οικονομικής της πολιτική, να αλλάξει το σχέδιο του προϋπολογισμού και να απαλύνει τους φόρους που χτυπάνε τους χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας αυξήσεις που θα μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι σε αυτή την δύσκολη περίοδο.
Οι έχοντες και κατέχοντας πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.